Domaine Jolly Ferriol

Chai moi

Fiche technique

Name : Chai moi
Color : red
Type : dry
% Alcohol : 14.00%
Taste : A nose of morello cherries, lively and rich in the mouth with hints of violet. A multifaceted finish of slightly peppery ripe fruit.
Associations : Drink with feathered game, red or white
Serving temperature: 14° - 16°º
Cellaring potential : 10 years
Region : Roussillon
Appellation : Côtes du Roussillon Villages
Grape : 35% syrah, 35% grenache, 30% carignan
Soil type : Schisty marl (marnes schisteuses)
Cultivation : Organic, vines ‘goblet’ pruned
Yield : 20 hectoliters per hectare
Harvest : Grapes selected on the vine, hand-picked and placed in cases
Vinification : Traditional maceration, natural vinification in barrels
Cultivation : 24 months in 24 months in previously used Burgundian (oak) barrels
Bottled : Estate bottled
Production : 2500 bottles per year
Packaging : 75cl bottles, 12 per carton

None